Wednesday, September 19, 2012

Safe The Male

Sinaganaga tulis, dalam buku Rahsia Victoria yang Bart Ahmad tulis.  Lelaki ada natural movement yang bukan chauvinistic yang difahami oleh semua lelaki di alam maya ini untuk kelangsungan hidup semua kaum lelaki.

Movement ini bukannya anti wanita atau satu movement yang ingin sangat mempertahankan hak lelaki, macam Sisters in Islam memperjuangkan hak wanita sejagat.  Movement ini semata-mata ingin mempastikan survival kaum lelaki di bumi ini.

Movement ini juga tiada kena mengena dengan gerakan freemason, Perkasa, mahupun Pakatan Rakyat.  Ia bebas politik. Ia juga bukan ideologi sangat.  Ianya seratus peratus pasal nak survive.

Survival Guide #1

Lelaki jangan ingat tarikh penting.

Kalau semua Lelaki ingat semua tarikh penting seperti birthday, anniversary atau yang seumpama dengannya, maka apabila seorang dari brother kita terlupa.  Parahlah jiwa dia.  Jika kita semua tak berapa minat nak ingat tarikh2 ini, apabila seorang terlupa, ianya tak akan jadi satu dosa besar buatnya.  Simply kerana, kita akan berkata, " la..orang lelaki mana2 pun kat dunia ni mana ingat sangat birthday2 ni sayang..".  Maka selamatlah hidup dia untuk hari itu.

Sayugia diingatkan, kita juga tak boleh 100% lupa terus, kerana itu suicidal namanya. Perangai lupa tarikh penting hidup pasangan masing2 ini hanya akan buy us time.  Contoh kita ada mungkin sehari dua, atau paling lama seminggu untuk kumpul duit nak beli gift, atau tunggu duit  gaji masuk.  Mentaliti it is the thought that counts adalah rubbish! Brother lu takkan dapat survive hanya dgn ucap happy birthday for the rest of your life.

Sehingga kita bertemu lagi di survival guide #2. Salam sejahtera dan selamat bro.


3 comments:

  1. lu larik x dtg bengkel yg mana lebih penting dari hawa nafsu lu berjimba di JB art festival...

    gua anak johor pun tahu mana baik buruk...
    jgn layan sgt tok rimau tu...

    ReplyDelete
  2. Saya ingin cadangkan survival guide #2: Jangan panggil makwe kita "baby"

    ReplyDelete