Wednesday, June 10, 2009

Bahaya Yang Bermusim

Dulu. Penunggang Motorsikal perlu pakai helmet yang ada jalur.

Jalur tu boleh reflek cahaya, dan menyebabkan helmet itu senang untuk dilihat. Jadi boleh menyelamatkan nyawa penunggang.

Tapi itu dulu. Sekarang dah tak musim.

Dulu. penunggang motorsikal perlu pakai vest. Vest tu pun boleh reflek cahaya dan menyebabkan penunggang senang untuk dilihat. Jadi boleh menyelamatkan nyawa penunggang.

Tapi itu dulu. Sekarang dah tak musim.

Tak lama dulu.

Semua penumpang kereta yang duduk belakang kena pakai seat belt, supaya apabila kereta brek mengejut takde yang jadi crash test dummy.

Tapi itu dulu.

Sekarang dah tak musim.

Di Malaysia ni, bukan durian ja ada musim, undang-undang pun ada musim juga.

2 comments:

  1. musim menyaman pula lebih galak pabila tiba musim perayaan...

    ReplyDelete