Thursday, May 7, 2009

Demi WANG & Kestabilan Hidup

"The University has announced that all staff must pledge their membership to a research group and Research Alliance"

Kata e-mail itu. Bukan lah e-mail tu yang boleh berkata-kata, tapi Boss yang tulis e-mail tu la.

E-mail tu juga kata, KPI staf akan dinilai dari situ.

Sebagai rakyat biasa, tanpa lengah aku pun terus isi borang. Borang nak pilih research group and research alliance.

Sebagai orang kebanyakan kita tak boleh terlepas benda ni, nanti takut gaji tak naik, apatah lagi pangkat. Dalam keadaan ekonomi yang tak tenteram ni, kedudukan kewangan perlu dikukuhkan demi memberi keyakinan diri pada masa hadapan (takkan nak drive E36 buruk aku ni sampai pencen beb)

Belek punya belek borang, ada bermacam-macam jenis rupanya research alliance yang boleh di sertai.

Ada pasal air, tenaga, sustainability, transport, bio-tech, dan macam-macam la lagi.

Tapi.

Satu pun tak kena dengan bidang kepakaran aku.

Buatlah research alliance pasal macam mana nak buat short film ka, nak buat gig ka, nak karaoke dengan lebih berkesan ka, tak pun seleksi gerai minum pagi yang efektif ka.

Tapi, atas dasar 1 Malaysia, aku tetap cari alliance yang sesuai dengan jiwa.

Belek punya belek lagi, Hah! jumpa dah! Nampak macam 'kacip' (heheheh sorry pipi)

Sesuai ni rasanya. Cuma ada tak best sikit la pada namanya. Alah, apa ada pada nama ye tak?

Tanpa membuang masa, terus isi kat form tu, nama, dan yang seumpama dengannya, dan isi juga nama research alliance yang dipilih.

Siap. Nanti bila hantar ja borang ni aku akan dengan rasminya menjadi ahli 'KERA' (K-Economy Research Alliance)

***************
Demi WANG & Stability.

KERA pun KERA lah..jangan bayar aku dengan peanuts dah, nanti jadi Monkey business la hehehehe

3 comments:

  1. Aku nak jadi ahli BEROK... ok dak?

    ReplyDelete
  2. Buruk dia kata?...cipet tol...

    ReplyDelete
  3. lobo,
    sama la tu bro, BEROK and KERA hahahaha!

    ReplyDelete